Halve Maen – art prints.

/Halve Maen – art prints

Rotterdam, 5 augustus 2020 – De Halve Maen vertrekt op zondag 9 augustus en kan dus deze week nog worden bezocht. Dit is mooi te combineren, zeker gezien het voorspelde zomerweer, met een bezoek aan het kleinste café van Rotterdam, Café ’t Pakhuys. In dit kunstcafé zijn prachtige, vriendelijke geprijsde art prints van dit schitterende schip met grote betekenis in onze vaderlandse geschiedenis.

Dit historisch zeilschip is een replica van de 17de eeuwse Halve Maen dat in 1609 de kusten van Noord-Amerika verkende op zoek naar een doorvaart richting het Verre Oosten. Het verhaal over het nieuw ontdekte land verspreidde zich snel en zo vertrokken in 1620 de Pilgrim Fathers naar Noord-Amerika. Het schip waarmee ze uit Engeland wegvoeren was niet veel groter dan de Halve Maen. Kom aan boord en zie hoe een schip uit die tijd is ingedeeld en hoe de kapitein, bemanning en passagiers tijdens hun oceaanreis werkten, sliepen, kookten en aten.

Het schip ligt achter het kleinste café, genaamd ’t Pakhuys, wat sinds jaar en dag een kunstcafé is. De eigenaar Erik Wellen heeft direct na aankomst van het schip aan vier bevriende kunstenaars gevraagd om dit unieke tafereel vast te leggen. Stadstekenaar Jeffrey de Bruin, Pim van Halem, Bastiaan Mol en Arie Visser; ze zeiden allen direct ja op deze vraag en het resultaat is fantastisch. 

Ted Poot, voorzitter van de Stichting Pilgrim Harbour: “Het bezoek van de Halve Maen aan Delfshaven was uiteindelijk een succes, mede gezien de actuele omstandigheden en daarmee gepaard gaande beperkingen. We zijn erg blij met meer dan 1500 bezoekers en de bijdrage van dit schip aan “Delfshaven400”. Verder bevelen we de prachtige art prints, uitgegeven door Café ’t Pakhuys, van harte aan.”

Prijzen art-prints:-

  • A4 €39,00 zonder lijst; met lijst incl passe-partout €69,00
  • A3 €69,00 zonder lijst; met lijst incl passe-partout €109

 

De Halve Maen

Lees hier meer over de Halve Maen

https://halvemaen.nl

 

Delfshaven 400

Lees hier meer over Delfshaven 400

Home NEW

× How can I help you?