Vernissage Bastiaan Mol.

//Vernissage Bastiaan Mol

Details

Date: 14/03/2020
Duration: 1 Day
Category:
Type: open

Vernissage

De vernissage begint om 17 uur met inloop vanaf 16 uur. Kunstverzamelaar Jan van den Enk verricht het openingswoord. De expositie in het Café ‘t Pakhuys duurt tot en met 26 april 2020.

Bastiaan Mol

Bastiaan Mol (1954) is een Rotterdamse kunstenaar. Van kinds af aan tekent/schildert hij al dagelijks. Hij volgde de richting Illustratie aan de Antwerpse Academie voor Kunstambachten Roger Avermaete (1986-1991). Het schilderen kwam lang op een tweede plaats ,naast de baan als top-haarstylist/visagist ,die het geld voor de rekeningen binnenbracht. In 1995 keerde hij naar zijn geboortestad terug na 17 jaar in diverse landen gewerkt te hebben. Van 2016 af werkt hij fulltime aan zijn kunst en zijn er met regelmaat exposities (o.a. de jaarlijkse Kunstroute Kralingen). Van 2013-2019 schilderde hij 52 portretten van Portugese Fado-zangers. Zijn liefde voor die Portugese muziekvorm bracht hem vele uren in de fadohuizen van Lissabon en evenzovele vriendschappen ontstonden er met de zanger/-essen. Inmiddels hangt de helft van de fadoportretten aan de muren in Lissabon en twee portretten maken deel uit van de vaste expositie in een museum ter nagedachtenis aan de fadogrootmeester Alfredo Marceneiro in Lissabon. Bastiaan Mol werd tot erelid benoemt van de Associaçao Alfredo Marceneiro en ontving in 2019 een oorkonde voor zijn contributie aan het museum als ook aan de fadogemeenschap in het algemeen.

Werken van Mol werden voornamelijk verkocht naar particuliere verzamelaars buiten Nederland. Bangkok, Sofia, Brussel, Ierland, San Diego, Los Angeles, New Mexico, om er enkele te noemen. Zeven van zijn werken werden toegevoegd aan de 2020 editie van Your Daily Male, de internationale scheurkalender met als onderwerp de man in de kunst. Het Duitse Juturna Magazine, eveneens gespecialiseerd in de mannelijke figuur in de kunst, besteedde acht paginas aan zijn kunst in editie nr. 5 van dit blad, gepubliceerd in januari 2020. In maart 2020 verschijnt er een interview van vier pagina`s over de kunst van Bastiaan Mol in het eveneens Duitse blad Boner-Magazine.

Terugkerende onderwerpen in zijn werken zijn het mannelijk lichaam, in vele vormen en stijlen. Ook door diverse soorten muziek geïnspireerde portretten, dieren (vooral vogels), het oude Hollywood en zgn fan-art maken deel uit van zijn werk. Materialen waarmee hij werkt zijn divers: aquarel, gouache, pen+inkt, grafiet, pastels en acryl, waarbij met regelmaat deze materialen ook door elkaar binnen één werk worden toegepast ,als mixed-media.
Het creëren op zich, het tot stand laten komen van een werk, de kleurcompositie en vlakverdeling, het bezig zijn om het werk er te laten uitzien zoals het in zijn hoofd te zien is, vormt de belangrijkste drijfveer en de passie. De omgeving/achtergrond creëren voor het subject, tot het één geheel wordt…
Men leert door de jaren dat de ultieme perfectie nooit bereikt zal kunnen worden, maar het streven ernaar en het blijven proberen van telkens nieuwe mogelijkheden in materialen, stijlen en ideeën zal zeker altijd blijven duren in zijn leven.

www.bastiaanmol-art.com www.bastiaanmol.com

 

× How can I help you?