Delfshaven Marina.

/Delfshaven Marina

 

In lijn met de Visie Openbare Ruimte en de Kansenkaart voor Historisch Delfshaven, is er een plan om een ‘marina’ aan te leggen. Een kleine jachthaven voor passanten en enkele vaste ligplaatsen. Het gaat dan met name om kleine bootjes en sloepen, die regelmatig door ons gebied varen en nergens af kunnen meren. 

Om inspiratie op te doen, ben ik onder andere eens gaan kijken bij de Wijnhaven Marina, zoals ontwikkeld door Sander Waterval en Jelle de Haan. Ik denk aan eenzelfde concept, iets wat weinig onderhoud behoeft en wat ook niet continu ‘bemenst’ hoeft te worden. De wens is echter dat het ook mogelijk is om voor een kortere periode te verblijven, bijvoorbeeld minimaal 3-4 uur. Dit is in lijn met de wens om gasten langer in ons gebied te laten verblijven.

Impressie Wijnhaven Marina

    

Beoogde locatie

De beoogde locatie is naast het Piet Heynsplein, nabij de Achterhavenbrug. Dit gebied wordt momenteel niet gebruikt en lijkt ideaal, mede gezien de reeds bestaande toegang (trap en wandeldek) naar de technische ruimte onder het plein. De trap zou dan afgesloten moeten worden en er zou een opening in het hekwerk gemaakt moeten worden om toegang tot de aanlegsteiger mogelijk te maken.

   

Artist Impression Delfshaven Marina