Aanlegsteiger Café ‘t Pakhuys.

/Aanlegsteiger Café ‘t Pakhuys

Proef met aanlegsteiger in Historisch Delfshaven groot succes

Delfshaven – 25 november 2020

In het vaarseizoen 2020 is er een proef gedaan met een aanlegsteiger bij Café ‘t Pakhuys. Op initiatief van Erik Wellen en samen met de Stichting Welzijn Historisch Delfshaven is er een ponton tegen de kade gelegd, dit na akkoord van de huurder van de ligplaats. Café ‘t Pakhuys heeft de steiger gehuurd van de voornoemde stichting, dit voor een zeer schappelijk bedrag. Het bleek een groot succes! Soms lagen er meerdere bootjes aan het ponton, iedereen was welkom, gast van ‘t Pakhuys of niet, dat maakte niet uit. Je ziet geregeld passanten de Voorhaven invaren, goh wat is het hier mooi maar we kunnen nergens aanleggen!

Als ik in de buurt was, heb ik er zo af en toe een foto van genomen en de mensen aangesproken. Iedereen vond het erg leuk en was blij verrast! “Eindelijk kunnen we hier eens aanleggen”, was een vaak gehoorde uitspraak.

Voor iedereen was 2020 een zwaar jaar, voor de horeca nog het meest. Het is dan extra treurig als je ziet dat zo’n positief initiatief wordt tegengewerkt, zonder verdere inhoudelijke opgaaf van redenen. Treurig, maar hopelijk is onze timing nu goed gezien de mooie gemeentelijke plannen met het gebied en het enthousiasme waarmee deze plannen zijn ontvangen. Het gebied is van ons allemaal, maar ook van de bezoekers. Sterker nog, als we het gebied aantrekkelijker willen maken, dan is het goed als er bezoekers komen. Het biedt levendigheid, vreugde en natuurlijk klandizie voor de leuke galerietjes, kunstenaars, winkeltjes en de horeca. Helaas moesten we het ponton van de beheerder weghalen, een echte inhoudelijk reden is ons tot op heden verder onbekend, maar we hebben er maar gehoor aan gegeven. De beheerder zou nog eens koffie komen drinken, maar daar hebben we na het weghalen helaas niets meer van gehoord. Uiteraard moeten er regels gelden, maar dan gelijke monniken, gelijke kappen voor zover mogelijk.

Zoals altijd, we blijven en komen graag altijd in gesprek om het gebied naar een hoger niveau te tillen!

— Erik Wellen